valoletku
Main

LED-käyttöiset valoletkut monessa mukana

 

Viime vuosina kodin valaistuksen alalla ovat LED-valot tehneet tuloaan oikein voimalla. Tyylikkäiden LED-valoletkujen ja -nauhojen sekä muiden LED-käyttöisten valaisimien yleistyminen on antanut kuluttajille uusia ja innovatiivisia tapoja parantaa tilojen tunnelmaa ja käytettävyyttä. 

 

Jos haluaa kokeilla tunnelman parantamisesta hienovaraisella korostusvalaistuksella, voi kokeilla LED-valoista monessa paikassa toimivaa vaihtoehtoa: LED-valoletkuja. Ne ovat tyylikkäitä ja helppoja asentaa, mutta samalla ne tuottavat myös todella elinvoimaisia valoja ja värejä. Tässä artikkelissa on muutamia esimerkkejä mihin LED-valoletkut voisivat sopia. 

Letku täynnä pieniä valoja

 

Valoletku on nimensä mukaisesti letku täynnä pieniä valoja. Tämäntyyppisiä valaisimia käytetään yleensä koristeena. Ne tuovat valoa tilaan sen lisäksi, että ne tekevät tilasta todella siistin näköisen. LED-valoletkut ja -valonauhat sopivat DIY-sisustusprojekteihin mainiosti. Ne tuovat huoneeseen pehmeää hehkua ja ovat erittäin suosittuja sisustuksessa. 

 

LED-valoletkut eivät ole kovin monimutkainen tuote, joten niiden käytön ei tulisi olla vaikeaa. Parhaimpia valoletkuja on helppo käyttää, asentaa tai muuttaa asetuksia. Huonompilaatuiset sotkeutuvat helposti, niitä on vaikea säilyttää tai niiden käyttö on muuten hankalaa. Kannattaa muistaa yhtenä vinkkinä LED-valoletkuista se, että jos niitä asennetaan ja puretaan säännöllisesti, useat lyhyemmät kytkettävät valot ovat helpompia kuin yksi pitkä valoletkuvalaisin.

 

Nopea tapa tunnelman luontiin kotonasi tai kotisi ulkopuolella

 

LED-valoletkut ovat hauska ja nopea tapa lisätä tiloihisi ja huoneisiisi (tai jopa ulos, vaikkapa takapihallesi) tyyliä, kirkkautta ja tunnelmaa. Niistä voi olla apua esimerkiksi tietyn arkkitehtonisen piirteen korostamisessa, eli ns. korostusvalaistuksena. Tämä artikkeli antaa sinulle perustietoa valoletkuista. Tämä tieto on tarpeellista, sillä tarvitset sellaista ostaaksesi oikean tuotteen tarpeisiisi ensimmäisellä osumalla. Artikkelimme ei kerro juurta jaksain kaikkea LED-valoista tai valoletkuista, eikä sen ole tarkoituskaan. Tarkoitus on kertoa alkeet ja hieman enemmän, jotta olet viisaampi kun seuraavan kerran menet kivijalkaliikkeeseen tai valaisimia myyvään verkkokauppaan selaimellasi. 

 

Olipa kyseessä sitten makuuhuoneesi tai jokin muu kodin tilasi, nauhavalot ovat kaiken kaikkiaanmonikäyttöisiä. Valitsemalla sopivat ja sinun tyyliisi käypät värit voit lisätä tilaan esimerkiksi unenomaista viileyttä, jos se on mieleesi. Oikeilla valoilla voit kohottaa huoneen tunnelmaa. Kun teet valaistuksen oikein, voit luoda tilan, joka huokuu draamaa, tyyliä ja glamouria. 

 

Kattokin näyttää tarvittaessa korkeammalta

 

Valonauhojen lisääminen kattoon tyylikkäästi voi muuttaa huonetta ratkaisevasti erilaisemmaksi. Sillä saa minimalistisen tyylin tai dramaattisemman vaikutelman varsin helposti. Upeiden värien valitseminen valonauhoihin ja letkuihin lisää tyylikkyyttä ja hienostuneisuutta. Usein valoletkuilla saa katon näyttämään korkeammalta jos sellaiselle on tarvetta. 

 

Jos et halua asentaa valonauhoja kiinteästi tiloihisi, voit aina käyttää niitä tiettyjen juhlapyhien aikaan. Letkuja voidaan kuitenkin käyttää myös yleisvalaistuksena (ensisijaisena valonlähteenä) ja korostusvalaistuksena, joka tarkoittaa sisustukseen tarkoitettua valaistusta. Nauhavalot ja valoletkut ovat jotakuinkin täydellinen lisä mihin tahansa sisustussuunnitteluun.

 

Mietitäänpä missä tilanteissa valoletkut ja -nauhat ovat omimmillaan ja parhaimmillaan. Esimerkiksi silloin kun pitkän työpäivän jälkeen haluat vain rentoutua ja nauttia viileästä illan ilmastosta lasillisen kuplivaa kera. Silloin se maistuu vieläkin paremmalta, kun voit tehdä sen  suunnittelemasi rauhoittavan hehkun ääressä. LED-valoletkujen sisällyttäminen kotiteattereihin nostaa sekin tunnelman välittömästi uudelle tasolle, jolloin tuntuu siltä kuin olisit katsomassa oikeassa elokuvateatterissa elokuvaa. 

 

LED-valoletkut ovat todella monipuolisia, jolloin ne näyttävät upeilta myös autotalleissa, keittiökaappien alla ja vaikkapa käytävillä. Joskus tarvitsemme ylimääräistä tunnelmavalaistusta vain hetkellisesti. Mitä jos muuttaisitkin olohuoneesi klubitilaksi tai takapihan festarialueeksi? On hyvä muistaa että LED-valaistustuotteiden valikoima laajenee ja paranee jatkuvasti, joten vaihtoehtoja tulee koko ajan lisää.  

 

Comments Off on LED-käyttöiset valoletkut monessa mukana